Dubrovačka Biskupija

Druženje volontera biskupijskog Caritasa koji su dali ruke u vrijeme koronakrize

Druženje volontera biskupijskog Caritasa koji su dali ruke u vrijeme koronakrize

Volonteri Caritasa Dubrovačke biskupije susreli su se u utorak, 9. lipnja na neformalnom druženju u prostorijama Caritasa, kojim im se željela izraziti zahvalnost za sve ono što su činili za vrijeme najtežeg perioda pandemije COVID-19. Susret je počeo zahvalnim misnim slavljem kojeg je predvodio župni vikar župe sv. Mihajla don Robert Karačić, a ugodno druženje nastavljeno je u vrtu uz roštilj i palačinke.

 

Na poziv biskupijskog Caritas na početku pandemije veliki broj volontera se odazvao kako bi svojim sudjelovanjem pomogao najpotrebnijima. S vremenom se formirala ekipa od njih pedeset koji su činili sve ono što je trebalo. Brinuli su se da redoviti korisnici Caritasove pomoći u vrijeme kad nisu mogli izlaziti iz svojih domova dobiju na vrata pakete s hranom i higijenskim potrepštinama. Osobito su vodili brigu da starijim i nemoćnim osobama dovezu svaki dan kuhani obrok te da oni budu opskrbljeni lijekovima. Radosno su izlazili ususret i novim korisnicima koji su zbog nove situacije u društvu bili prisiljeni potražiti pomoć od Caritasa.

 

U suradnji s volonterima župnih Caritasa i drugim osobama koje su željele u tim danima pomagati brinuli su se za potrebite od Stona preko Primorja, Dubrovnika, Župe dubrovačke do Konavala, a našli su rješenja i za svoje korisnike na otocima i Pelješcu. Neki su volontirali i ranije, a neki prvi puta, a svima je to bilo posebno iskustvo jer su okolnosti bile nove pa uz dobru volju i radost zbog toga jer su mogli učiniti nešto dobro za druge ljude, nosili i zaštitnu opremu, maske i rukavice. Ponovni susret bio je prigoda i za prepričavanje različitih zgoda i učvršćivanje prijateljstava sklopljenih u danima kad su svi ostajali doma, a oni izvan svojih domova tražili i pronalazili one kojima je njihova pomoć, djelotvorna ljubav, bila potrebna.

 

A.T.

Foto: volonteri Caritasa DB

Druzenje volontera 02

Druzenje volontera 03

Druzenje volontera 04

Druzenje volontera 05

Druzenje volontera 06

Druzenje volontera 07

Druzenje volontera 08

Druzenje volontera 09

Druzenje volontera 10

Druzenje volontera 11