Dubrovačka Biskupija

Proslava Srca Isusova kod jezuita: Neka Isus naša djela i misli rasvijetli svojom ljubavlju

Proslava Srca Isusova kod jezuita: Neka Isus naša djela i misli rasvijetli svojom ljubavlju

 

Svetkovina Presvetog Srca Isusova svečano je proslavljena u petak 19. lipnja u crkvi sv. Ignacija u Dubrovniku. Svečano misno slavlje s procesijom uz sudjelovanje velikog mnoštva vjernika predvodio je fra Nedeljko Jerkan, iz samostana Male braće u Dubrovniku.

 

Osvrćući se u homiliji na misterij Presvetog Srca Isusova propovjednik je primijetio kako liturgijska čitanja na ovaj dan govore o ljubavi Božjoj. Mi smo posvećeni po krštenju svome Bogu, a Bog je vjeran, ali smo mi često nevjerna djeca Božja, rekao je. Nadalje je kazao kako je Bog strpljiv, on ne kažnjava već čeka da dođemo k njemu sa krivih naših stranputica te moramo biti strpljivi jedni sa drugima jer nam je potrebna strpljivost.

 

„Promatrajući Isusovu rečenicu 'Blaženi čista srca oni će Boga gledati', razmišljajući te poruke i naše srce treba doći čisto Isusu Kristu da naša djela i misli rasvijetli i posvijetli svojom ljubavlju. Jer ako imamo Boga u svom srcu onda ćemo imati sve bogatstvo,“ ustvrdio je.

 

Okupljenim vjernicima poručio je kada se vraćaju sa svete mise da budu radosniji te da ponesu nešto od Srca Isusova za svoju dušu , pamet. Nadalje, važno je i da ostanu čvrsti u svojoj vjeri, ne zapuštaju je, pa će im Bog pomoći da ovaj život bolje žive i onda će zaslužiti život vječni koji će uživati u vijeke vjekova.

 

U koncelebraciji misnog slavlja bili su župnik don Marin Lučić, mons. Toma Lučić, fr. Nikola Mioč, don Josip Lebo, p. Vinko Maslać te generalni vikar don Hrvoje Katušić.

 

Sudionici slavlja su na kraju sudjelovali u procesiji s Presvetim Poljanom Ruđera Boškovića. Liturgijsko pjevanje predvodio je zbor „Marija“ koji redovito animira liturgiju u ovoj crkvi.

 

Predvoditelj Jerkan je također zahvalio superioru dubrovačke isusovačke rezidencije pateru Maslaću na gostoljubivosti i mogućnosti da slavi tu misu te svima koji su svojim radom pridonijeli proslavi svetkovine.

 

Mario Mioč Vuletić

Srce Isusovo 2020 01

Srce Isusovo 2020 02

Srce Isusovo 2020 03

Srce Isusovo 2020 04

Srce Isusovo 2020 05

Srce Isusovo 2020 06

Srce Isusovo 2020 07

Srce Isusovo 2020 08

Srce Isusovo 2020 09

Srce Isusovo 2020 10

Srce Isusovo 2020 11