Dubrovačka Biskupija

NAJAVA Blato, 30. 6. - 9. 7. - Devetnica i proslava blagdana bl. Marije Propetog Petković

NAJAVA Blato, 30. 6. - 9. 7. - Devetnica i proslava blagdana bl. Marije Propetog Petković

 

Blagdan hrvatske blaženice Marije Propetog Isusa Petković proslavit će se u njezinom rodnom mjestu u Blatu na otoku Korčuli, gdje se nalazi i Svetište bl. Marije Propetog.

 

Središnje svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje na blagdan u četvrtak, 9. srpnja predslavit će hvarski biskup mons. Petar Palić. Misa će se slaviti u 19 sati na Plokati ispred župne crkve Svih svetih, a do mjesta misnog slavlja doći će se u svečanoj procesiji s moćima blaženice. Pola sata prije mise također na Plokati izvest će se „Blatski tanac“ i Viteška igra „Kumpanija“.

 

Prijepodnevna misa na blagdan u Svetištu bit će u 8 sati (predvodi župnik i dekan don Željko Kovačević), dok će misa u 10 sati (predvodi don Josip Barišić, župnik iz Čilipa) biti na Plokati.

 

*  *  *

 

Od utorka 30. lipnja počinje devetodnevna duhovna priprava za blagdan, a ove godine sestre Kćeri Milosrđa osmislile su je tako da svaki dan bude posvećen jednoj potrebi i molitvi na tu nakanu.

 

Prvi dan je Dan molitve za nezaposlene i one u financijskim poteškoćama. Pobožnost na Plokati počinje u 19.30 sati, a euharistijsko slavlje u 20 sati. Predvoditelj prvih sedam dana devetnice bit će don Josip Galić, župnik župe Presvetog Srca Isusova iz Potoka. Teme sljedećih dana su: Dan molitve za misije, Dan molitve za djelotvorno milosrđe među ljudima, Dan molitve za duhovna zvanja, Dan molitve za duše u čistilištu. Nedjelja je, kao i prijašnjih godina, Dan molitve za starije i bolesne.

 

Predvoditelj pobožnosti i mise u ponedjeljak, 7. srpnja bit će vlč. Branko Koretić, župnik sv. Petra iz Ivanić-Grada, a taj dan je Dan molitve za bračne parove i izlječenje neplodnosti uz blagoslov obitelji. Nakon večernje mise nastavlja se euharistijsko klanjanje do ponoći.

 

Na uočnicu blagdana 8. srpnja bit će Dan molitve za obitelj i djecu – dan života. Te večeri bit će u 19.30 blagoslov svijeća i procesija do blaženičine rodne kuće te polaganje vijenca, zatim pjevana večernja i euharistijsko slavlje na Plokati koje će predvoditi župnik Kovačević.

 

NAPOMENA: ZBOG EPIDEMIOLOŠKIH RAZLOGA PROGRAM DEVETNICE I BLAGDANA ĆE VEĆIM DIJELOM BITI  NA PLOKATI ISPRED ŽUPNE CRKVE SVIH SVETIH U BLATU.

 

 

wNOVO 02

 wNOVO 03