Dubrovačka Biskupija

Devetnicu u Gospe od Milosrđa nastavlja predvoditi mladomisnik fra Josip Čibarić

Devetnicu u Gospe od Milosrđa nastavlja predvoditi mladomisnik fra Josip Čibarić

Predvođenje misnih slavlja u devetnici priprave za svetkovinu Male Gospe u Biskupijskom svetištu Gospe od Milosrđa u Dubrovniku u petak, 4. Kolovoza nastavio je fra Josip Čibarić, kapucinski mladomisnik.

 

Govoreći o evanđelju, propovjednik je kazao kako je "često puta teško odbaciti starog čovjeka da bi postao novi čovjek. A upravo odbacivši ono staro mi postajemo slobodniji. Time odbacujemo svaki egoizam, licemjerje i postajemo novi ljudi vođeni primjerom Isusa Krista." 

 

"Upravo u tom procesu", nastavio je mladomisnik predslavitelj, "jako nam puno može pomoći Marija, Marija posrednica milosti, upravo nas ona, kada nam je teško i kada nam je sve bezizlazno, zagovara kod Gospodina. Kada nam je teško recimo sve našoj Mariji i ona će sve šapnuti svome Sinu, zato što se Sin nikada ne oglušuje na molbu Majke."

 

Devetnica, kao i svake godine do sad, ima humanitarnu notu. Svake večeri skupljaju se prilozi za kapucinsku misiju u Boliviji. 

 

U svetištu se sve dane devetnice okuplja popriličan broj vjernika, a fratri kapucini i brojni volonteri paze da se poštuju sve propisane epidemiološke mjere. 

 

Prvi dio devetnice predvodio je fra Josip Stanković, također kapucinski mladomisnik. Ove godine na svetkovinu prijepodnevne mise će biti svaka dva sata, počevši od 4 ujutro zaključno s podnevnom misom, a poslijepodne će se slaviti dvije mise, u 17 i 19 sati.

 

Mario Tošić

Devetnica 2 01

Devetnica 2 02

Devetnica 2 03

Devetnica 2 04

Devetnica 2 05

Devetnica 2 06

Devetnica 2 07

Devetnica 2 08

Devetnica 2 09

Devetnica 2 10