Dubrovačka Biskupija

Uspješno završen prvi dan volonterskih akcija

Uspješno završen prvi dan volonterskih akcija

Najveći volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“ započeo je u četvrtak, 15. listopada, a volonteri u četrnaest gradova i jednoj općini uspješno su odradili prvi dan volonterskih akcija. 

 

U Dubrovniku se okupilo preko dvjesto volontera i prvi dan su završili preko petnaest akcija diljem Grada i okolice, a akcije su bile podijeljene na ekološke, radne i socijalne. Volonteri su od ranog jutra krenuli s čišćenjem odmorišta krenuvši od Mosta prema Bistrini, uređenju prostora Društva multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske gdje su se bavili osposobljavanjem prostora za pituranje i samim pituranjem prostora. Dio volontera okupio se ispred dječjeg vrtića kako bi i našim najmlađim sugrađanima sredili okoliš i igralište s kojim se svakodnevno koriste. Nekolicina volontera ostala je pomoći u Caritasu Dubrovačke biskupije pri podjeli hrane. Dok je dio volontera uređivao obiteljski stan kako bi omogućili jednoj obitelji normalne životne uvjete, a ostatak volontera bavio se uređivanjem vrtova, čupanjem korova, izvlačenjem drače i ostalim ekološkim akcijama. 

 

„Biti pozitivan je negativno, a biti negativan je pozitivno. U vremenu kada je ovo postalo „novo normalno“, želimo promijeniti sebe, društvo, okolinu i svijet. Odlučio sam iz riznice svojeg vremena uzeti pozajmnicu od 259200 sekundi i darovat i je pozitivcima. Malim ljudima koji ne mogu sami, baš kao ni ja. Ništa ne mogu sam, ali kada moje sekunde zbrojim sa sekundama ljudi iz cijele Hrvatske, dobijem toliku brojku da možemo cijeli svijet obojati u zeleno.“, riječi su jednog od volontera iz Dubrovnika.

 

Volonteri i sutra, 17. listopada, nastavljaju s brojnim akcijama kako bi u ovih 72 sata što više učinili u svom Gradu za svoje sugrađane. 

 

Projekt 72 sata bez kompromisa odvija se šestu godinu u Dubrovniku u organizaciji Studentskog katoličkog centra Dubrovnik i suradnji s Vijećem za mlade i Caritasom Dubrovačke biskupije.

 

SKAC_DU

72 sata prvi 000w

72 sata prvi 01w

72 sata prvi 03w

72 sata prvi 04w

72 sata prvi 05w

72 sata prvi 06w

72 sata prvi 07w

72 sata prvi 08w

72 sata prvi 09w

72 sata prvi 10w

72 sata prvi 11w

72 sata prvi 12w

72 sata prvi 13w

72 sata prvi 14w

72 sata prvi 15w

72 sata prvi 16w