Dubrovačka Biskupija

Misijska nedjelja u župi Svih svetih u Blatu

Misijska nedjelja u župi Svih svetih u Blatu

Na misijsku nedjelju, dan molitve i promicanja misijskoga poslanja, 18. listopada djeca iz dječje radionice Biseri Očeva milosrđa izvela su na kraju euharistijskih slavlja u 9 i 18 sati u župi Svih svetih u Blatu kratak igrokaz. Prispodobili su djecu sa svih kontinenata i ispričali njihova iskustva u susretu s misionarima, posebice ističući kako su im oni pomogli.

 

Organizirana je i prodajna izložba. Pripreme za tu izložbu ove godine su tekle pomalo drukčije nego prijašnjih godina kad su se svi okupljali u velikoj skupini. Budući da ima četrdesetero djece u skupini Bisera Očeva milosrđa, u dobi od prvoga do petoga razreda, sastanci su se zbog epidemioloških mjera u borbi protiv pandemija koronavirusa, održavali odvojeno, u manjim skupinama. Jedni su od slanoga tijesta oblikovala razne oblike i ispekli ih, a drugi su ih bojili, ukrašavali i pakirali.

 

Djeca su se s velikim žarom i angažmanom uključila u pripreme, a vjernicima je nakon mise bilo ponuđeno da njihove rukotvorine kupe i tako svojim prilogom pomognu misije Družbe Kćeri Milosrđa Trećega samostanskoga reda sv. Franje na Kubi.

 

Naime, sestre Družbe Kćeri Milosrđa od kolovoza 2014. godine žive u Jaimanitasu, siromašnom predgrađu Havane, gdje djeluju kao misionarke. Ostvaruju to u dvije župe kao vjeroučiteljice, posjećuju starce i bolesnike po obiteljima i rade s mladima. Pozivaju ih na misu, a djecu i odrasle pripremaju na sakramente i poučavaju ih u vjerskom životu. Za njih prikupljaju pomoć u odjeći i hrani koju im daju na susretima ili pri posjetu u njihovim kućama. Tako će i ova pomoć prikupljena u Blatu biti njima upućena.

 

s. M. Juliana Beretić

Misijska Blato 01

Misijska Blato 02

Misijska Blato 03

Misijska Blato 04

Misijska Blato 05

Misijska Blato 06

Misijska Blato 07

Misijska Blato 08

Misijska Blato 09

Misijska Blato 10

Misijska Blato 11

Misijska Blato 12

Misijska Blato 13

Misijska Blato 14

Misijska Blato 15

Misijska Blato 16

Misijska Blato 17

Misijska Blato 17a

Misijska Blato 18

Misijska Blato 19