Ispiši ovu stranicu

"Marijini obroci" Dubrovnik - kupnjom božićnog dara pomažete obrok i školovanje jednog djeteta

  • Srijeda, 16. prosinca 2020 09:46
"Marijini obroci" Dubrovnik - kupnjom božićnog dara pomažete obrok i školovanje jednog djeteta

 

Volonteri "Marijinih obroka" djeluju i u Dubrovniku te ususret Božiću sugrađanima pružaju mogućnost kupnje nekih božićnih darova iz njihove nove kampanje ''Love to live, live to love'', a prikupljeni novac ići će za prehranu djece u siromašnim područjima svijeta.

 

„Ukoliko vam se nešto s fotografija sviđa i mislite da bi bio prekrasan božićni poklon vašim najmilijima, a ujedno osigurao obrok i školovanje za cijelu godinu za jedno dijete, možete se javiti porukom u inbox Facebook stranice Volonteri Marijinih obroka-Dubrovnik, ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj mobitela 095 529 8249. U zamjenu za donaciju, možete na području Dubrovnika odmah preuzeti neke od ovih proizvoda, kao i volonterski se uključiti u djelovanje ove organizacije u našem Gradu“, pozivaju dubrovački volonteri.

 

U svom pozivu objašnjavaju i što su Marijini obroci. Riječ je o jednostavnoj ideji koja uspijeva - pružanje dnevnog obroka na mjestu obrazovanja privlači kronično siromašnu djecu u učionice, gdje dobivaju osnovno obrazovanje koje im otvara vrata za bijeg iz siromaštva.

 

„Naša je vizija da svako dijete prima jedan dnevni obrok na mjestu svog obrazovanja i da svi oni koji imaju više nego što im je potrebno dijele s onima koji nemaju ni osnovne potrepštine. Naša je misija omogućiti ljudima da doniraju svoj novac, robu, vještine, vrijeme i molitvu te da svojim sudjelovanjem pruže najučinkovitiju pomoć onima koji trpe posljedice krajnjeg siromaštva u najsiromašnijim zajednicama svijeta.“

 

Objašnjavaju i kako je globalno prosječni trošak prehrane jednog djeteta kroz cijelu školsku godinu 132 kn. Marijini obroci hrane više od 1 600 000 djece u 19 država svijeta i 5 kontinenata. Hrvatski ogranak Marijinih obroka hrani više od 30.000 djece. Kuhinje se nalaze u 5 zemalja: Malaviju, Liberiji, Zambiji, Beninu i Ekvadoru. Imaju zanimljive nazive, poput Kuhinja Blaženi Alojzije Stepinac, Kuhinja Dalmacija, Kuhinja Split, Karlovac, Slavonija, Zagreb.

 

Suočavajući se s pandemijom koronavirusa, volonteri Marijinih obroka pronalaze inovativne načine za prikupljanje donacija i omogućavanje nastavka ostvarivanja misije. Ove godine, u zamjenu za donacije, ističu, moguće je nabaviti prekrasne božićne poklone iz nove kampanje, čije fotografije se nalaze u fotogaleriji.

 

Marijini obroci Dubrovnik

 

Marijini-obroci 01

Marijini-obroci 02

Marijini-obroci 03

Marijini-obroci 04

Marijini-obroci 05 haiti. photo by angela catlin

Marijini-obroci 06