Ispiši ovu stranicu

Božićne kateheze Kćeri Milosrđa "Božić u obitelji"

  • Utorak, 22. prosinca 2020 08:56
Božićne kateheze Kćeri Milosrđa "Božić u obitelji"

 

Kćeri Milosrđa pripremile su ove godine prigodne kateheza za Božić i božićno vrijeme naslovljene „Božić u obitelji“, a mogu se pronaći na mrežnim stranicama Družbe Kćeri Milosrđa – Provincije Krista Kralja www.marijapropetog.hr

 

„Nijedno slavlje u kršćanskoj crkvenoj godini nije toliko povezano s velikim očekivanjem kao slavlje rođenja Isusa Krista. Želimo savršeno postavljen stol, skladno slavlje i sretne dječje oči. Ali to ne uspijeva uvijek. Valja se prisjetiti božićnog evanđelja. Ono govori o poteškoćama, nepovoljnim okolnostima i mukama, ali i o radosti, sreći i miru. Marija rađa Sina usred nesavršenoga, krizom zaogrnutoga svijeta. To ne umanjuje radost rođenja Spasitelja i čuđenje nad tolikom Božjom milosti“, poručuju sestre.

 

Objašnjavaju zatim kako su u promišljanju kako doživljenije proslaviti Božić i božićne blagdane željele pomoći roditeljima da što je moguće bolje djeci prenesu najvažnije istine kršćanske vjere u raznim oblicima ukrašavanja svoga doma i priprave na slavlje.

 

Prijedloge za proslavu Božića ove 2020. godine pripremila su: s. M. Juliana Beretić, s. M. Lana Pecotić, s. M. Jelena Krilić i Katica Knezović. Ponuđeni materijali donose poticaje za proslavu Božića, pojednostavljeno evanđelje o Isusovu rođenju (Lk 2,1-14), prijedloge za crtani film, kratku pobožnost kod kuće na Badnjak kao i slavlje Božje riječi uz koju je ponuđen i kratak razgovor. Uz sve ovo, predložene su različite radionice u obitelji za izradu božićnoga nakita, darova, ukrasa, kao i pjesme koje se mogu pjevati dok je obitelj na okupu, a i molitve koje mogu moliti i djeca.

 

Sestre Kćeri Milosrđa/A.T.

Subotica crkva MP 2017 1-w

kuglica w

okb dijete