Ispiši ovu stranicu

Za žrtve pandemije u Hrvatskoj će se moliti na misama u srijedu, 24. veljače

  • Ponedjeljak, 22. veljače 2021 12:56
Za žrtve pandemije u Hrvatskoj će se moliti na misama u srijedu, 24. veljače

U organizaciji Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) od Pepelnice pa tijekom cijele korizme, osim nedjeljom, u jednoj od biskupskih konferencija posebno se moli za žrtve pandemije COVID-19.

 

Dan koji je dodijeljen Hrvatskoj biskupskoj konferenciji je srijeda, 24. veljača. U skladu s tim i na misama na području Dubrovačke biskupije toga dana molit će se na te nakane.

 

„Zajedno smo prepoznali priliku, štoviše potrebu da se na misi na poseban način tijekom ove korizme sjetimo žrtava, brojnih žrtava pandemije“, izjavio je predsjednik CCEE-a genovski nadbiskup kardinal Angelo Bagnasco u video poruci povodom pokretanja te inicijative. „Svaka se europska biskupska konferencija uključila u organizaciju barem jedne mise: bit će to poput stvaranja molitvenog lanca, euharistijskog lanca u kojem ćemo se spomenuti i moliti za mnoge osobe. U toj molitvi također se želimo spomenuti obitelji koje su u tuzi i svih onih koji su i u ovome času pogođeni tom bolešću i zabrinuti su za svoj život“.

 

Inicijativa, u koju će se uključiti sve europske biskupske konferencije, prema priređenom kalendaru, želi pružiti znak zajedništva i nade za cijeli kontinent: „Mi biskupi Europe – dodaje predsjednik CCEE-a – uz naše smo kršćanske zajednice i naše svećenike. Zahvalni smo svima koji se i dalje posvećuju onima kojima je pomoć najpotrebnija. Podržavamo ih u njihovu predanom zalaganju riječima, a ponajprije molitvama kako bismo zajedno gledali prema boljoj budućnosti ”.

 

A.T.