Dubrovačka Biskupija

Drugi vikend Temeljne formacije animatora 9. generacije održan online

Drugi vikend Temeljne formacije animatora 9. generacije održan online

 

Drugi vikend Temeljne formacije animatora devete generacije održan je od 26. do 28. veljače 2021. godine. Zbog nepogodne epidemiološke situacije cijeli vikend je održan online. Na programu je sveukupno sudjelovao dvadeset jedan sudionik i petnaestak animatora instruktora i specijalaca. 

 

Glavna tema ovog vikenda bila je „Identitet animatora“. Sudionici su se upoznali s značenjem pojma kršćanskog animatora i njegovim glavnim karakteristikama. Program se sastojao od interaktivnih radionica u malim grupama, kateheza, zajedničkih molitvi i zabavnog dijela programa koji se izveo u obliku kviza na daljinu.

 

U radionici „Antropološki identitet animatora“ sudionici su obrađivali pitanja njihove povijesti  i utjecaja okoline na izgradnju njihova kršćanskog života. U ostalim dvjema radionicama „Vrednote“ i „Kršćanski identitet“, pokušali su pronaći vrednote koje bi trebali živjeti kao kršćani te si posvijestiti talente kojima mogu  svoje župne zajednice. 

 

Program je završio nedjeljnom misom koju je u zbornoj crkvi sv. Vlaha predvodio don Hrvoje Katušić,  svećenik s posebnim ovlastima generalnog vikara Dubrovačke biskupije. Iz nedjeljnog čitanja izdvojio je  tri bitne poruke. Prva je poruka nade da život ne prestaje smrću, ne umanjujući vrijednost sadašnjeg života. Druga poruka jest poruka o strpljivom Bogu koji nikad ne odustaje od čovjeka.  A treća poruka je da i vjernici po uzoru na Boga budu strpljivi jedni prema drugima. 

 

Temeljna formacija animatora odvija se u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, Ureda za mlade HBK te Salezijanske obitelji.

 

Luciana Lonac

21 Animatori 2 00x

21 Animatori 2 00ax

 

21 Animatori 2 01

21 Animatori 2 02x

21 Animatori 2 03x