Dubrovačka Biskupija

Dominikanski mladomisnik predslavio misu na Nuncijati

Dominikanski mladomisnik predslavio misu na Nuncijati

 

Na svetkovinu Navještenja Gospodinova 25. ožujka u crkvi Gospe od Nuncijate, zavjetnom svetištu Dubrovčana od starih vremena, proslavljena je misa koju je predvodio mladomisnik dominikanac fr. Ante Kazoti , a uz njega je suslavio župnik župe Svetog Križa u Gružu fr. Mihael Žuljević Mikas.


Gospodin nas daruje ljepotom ovog blagdana po kojem ulazimo u dubine otajstva spasenja, kazao je na početku propovijedi predvoditelj slavlja. Govoreći o Blaženoj Djevici Mariji rekao je kako ta jednostavna i skromna žena puna povjerenja u Stvoritelja, ona koja je kadra u svojoj jednostavnosti i čistoći duše ustupiti cijelo svoje biće kako bi po njoj bilo proslavljeno ime Božje i sam Bog, ne traži ništa za sebe. Takve osobe hodaju prašnjavim putovima, njihove haljine su jednostavne i skromne, a pogled plah i duša ispunjena miomirisom poniznosti. Samo takva duša može podnijeti bol koja je dostojna žrtve za spasenje cijelog svijeta, kazao je propovjednik.


Mladomisnik Kazoti ustvrdio da je današnji blagdan ispunjen sjajem nade, on poručuje da na horizontu našeg vjerničkog životnog hodočašća nije mrak nego čudesni žar onostranosti gdje nas čekaju naša braća i sestre proslavljeni kod Boga, a u sredini rajskog svjetla divan je lik naše nebeske Majke Marije.


Mi doduše Mariju ne možemo dosljedno i potpuno nasljedovati u njezinim krepostima svetosti, ali ljepota poniznosti i poslušnosti trebala bi posebno u ovom vremenu biti uzor svima nama, zaključio je propovjednik.

 

Na kraju misnog slavlja župnik Žuljević Mikas zahvalio je mladomisniku Kazotiju što je prihvatio poziv da predslavi ovu misu na Blagovijest, inače prvu od njegova odlaska sa župe u Gružu prošle godine.

 

Mario Mioč Vuletić

w 2021-03-25 20-21-13

w 2021-03-25 20-21-13a

w 2021-03-25 20-21-13aa

w 2021-03-25 20-21-13aaa

w20210325 172610