Ispiši ovu stranicu

Goveđari: Ne uzmati darove od raznih krampusa ovoga svijeta

Goveđari: Ne uzmati darove od raznih krampusa ovoga svijeta by Marijo Dominiković

Blagdan sv. Nikole svečano je proslavljen u istoimenoj župi u Goveđarima na otoku Mljetu. Središnje euharistijsko slavlje u župnoj crkvi predvodio je župnik don Vilim Petrović koji je u propovijedi objasnio tko su to sveci te kako nam Bog preko svetaca daruje različite milosti i darove. Vjernicima župe sv. Nikole to se posebice događa po njihovom najomiljenijem svecu zaštitniku. Kroz priču o sv. Nikoli i krampusu župnik Petrović je poručio vjernicima da ne uzimaju prolazne darove od raznih krampusa ovoga svijeta nego da ostaju vjerni Bogu i primaju darove preko svetaca od Boga.

Prije mise župnik je blagoslovio nova vrata na mljetskoj crkvi koja su izmijenjena za vrijeme nedavnog uređenja crkve. Tada je u crkvu uvedena struja, cijela je obojana, uređen je potrijemak i obavljeni su još neki radovi tako da je za blagdan zaštitnika zasjala novim sjajem.

Nakon mise okupljeni vjernici su pošli do Velikog jezera gdje je župnik blagoslovio brodove i barke. Zatim su se u barkama uputili do križa na Solinama, izlazu iz jezera na more, gdje su izmolili Očenaš za sve pokojne pomorce te bacili vijenac. Po povratku na otočić sv. Marije nastavili su druženje uz pjesmu i razgovor.

Galerija slika