• Stari Grad
  • Stari Grad

Izbornik

Poruka uz odreknuće pape Benedikta XVI.

Poruka uz odreknuće pape Benedikta XVI.

Poštovana braćo svećenici,
redovnice i redovnici,
dragi vjernici!

Danas je u svom obraćanju okupljenim kardinalima papa Benedikt XVI. objavio da se 28. veljače 2013. u 20 sati odlučio povući sa službe rimskog biskupa. Tu je vijest papa objavio nakon što se „više puta preispitao pred Bogom“ i došao do uvjerenja da mu „snage, zbog poodmakle dobi, više ne dopuštaju vršiti na prikladan način službu Petrovog nasljednika.“

         Iako nas je ova vijest sve iznenadila, pozivam vas da je prihvatite u duhu vjerničke odanosti Petrovom nasljedniku i s neizmjernim povjerenjem u Božju providnost, koja ravna našim životima i našom poviješću. Papi Benediktu XVI. ostat ćemo trajno zahvalni za njegovu jasnoću u naviještanju Evanđelja i za njegovo hrabro suočavanje s teškim kušnjama, koje su za vrijeme njegova pontifikata pogodile Crkvu.

Pridružimo se Papinom pozivu i „povjerimo svetu Crkvu brizi Vrhovnog Pastira, Našega Gospodina Isusa Krista“ i uputimo svoje molitve Majci Mariji „da svojom majčinskom dobrotom bude na pomoć ocima kardinalima u izboru novog pape“. Toj molitvi pridružimo i molitvu za papu Benedikta XVI. i njegovo buduće služenje Crkvi.

Na sve vas zazivam obilje Božjeg blagoslova i molim zagovor Blažene Djevice Marije, Majke Crkve!

U Dubrovniku, na spomendan Gospe Lurdske, 11. veljače 2013.

         Prot. br. B-65/2013.

 

Mate Uzinić, dubrovački biskup

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)