Dubrovačka Biskupija

Prvi dekreti biskupa Uzinića

Biskup mons. Mate Uzinić potpisao je ovih dana svoje prve dekrete. Generalnim vikarom Dubrovačke biskupije imenovan je dr. don Petar Palić, a razriješen je službe v. d. predstojnika Katehetskog ureda. Službu kancelara i dalje će obnašati mons. Ivan Šimić, a službu osobnog biskupovog tajnika i duhovnika Biskupske klasične gimnazije don Marin Lučić.

Mr. don Josip Mazarekić, župnik župe Gruda, imenovan je predstojnikom Katehetskog ureda Dubrovačke biskupije. Dugogodišnji bolnički kapelan dr. fra Pijo Pejić razriješen je te službe, a novim bolničkim kapelanom u dubrovačkoj općoj bolnici imenovan je mons. Mirko Maslać. Službe korčulanskog dekana razriješen je don Pero Butigan, a novim korčulanskim dekanom imenovan je don Nikola Berišić, župnik župe Svih Svetih u Blatu na otoku Korčuli.

Don Većeslav Magić razriješen je službe župnika župe sv. Josipa u Vela Luci i službe ravnatelja Papinskih misijskih djela Dubrovačke biskupije i na njegovu zamolbu dopušteno mu je petogodišnje djelovanje u Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji. Novim ravnateljem PMD za Dubrovačku biskupiju imenovan je don Frano Markić.

Don Daroslav Benjak razriješen je službe upravitelja župe sv. Kuzme i Damjana na Lastovu i na njegovu zamolbu dopušteno mu je petogodišnje djelovanje u Varaždinskoj biskupiji.

Don Stipo Miloš razriješen je službe upravitelja župe sv. Srđa i Baka u Pridvorju i imenovan župnikom župe sv. Kuzme i Damjana na Lastovu.

Fra Frano Zelenika imenovan je upraviteljem župe sv. Srđa i Baka u Pridvorju.

Don Jozo Sebežević razriješen je službe upravitelja župa sv. Antuna u Maranovićima i sv. Vlaha u Babinom Polju na otoku Mljetu i imenovan župnikom župe sv. Josipa u Veloj Luci.

Don Robert Ružić, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije, razriješen je službe upravitelja župe Gospe Velike u Goveđarima i stavljen je na raspolaganje svom Ordinariju.

Don Vilim Petrović razriješen je službe upravitelja župe sv. Nikole u Dubravci, a imenovan župnikom mljetske župe sv. Vlaha u Babinom Polju i upraviteljem župa sv. Antuna u Maranovićima i Gospe Velike u Goveđarima.

Don Stipo Zadro imenovan je upraviteljem župe sv. Nikole u Dubravci.

Don Marinko Šljivić razriješen je službe župnog vikara u župi Svih Svetih u Blatu na Korčuli i upućen na poslijediplomski studij u Rim. Don Jure Ladišić je umirovljen.