Dubrovačka Biskupija

Konferencija za medije Dubrovačke biskupije

Konferencija za medije Dubrovačke biskupije

 

Na konferenciji za novinare 20. siječnja u dvorani "Papa Ivan Pavao II." predstavljeni su Ured za medije Dubrovačke biskupije, nove mrežne stranice biskupije, program Feste sv. Vlaha, sedmi Dani kršćanske kulture u Dubrovniku te biskupova čestitka iseljenicima za blagdan sv. Vlaha.

Ured za medije predstavila je njegova voditeljica Marija Đurović, rekavši kako je biskup Uzinić Ured osnovao dekretom od 5. rujna 2011., te da se medijski djelatnici ubuduće za sve potrebne informacije mogu obratiti Uredu.

Nove mrežne stranice biskupije koje se nalaze na adresi www.dubrovacka-biskupija.hr predstavio je don Hrvoje Katušić, zahvalivši tvrtki "Koma d.o.o" koja ih je izradila, a koje će biti podignute tijekom dana. Kao novost na stranicama istaknuo je biskupov blog na kojem će mons. Mate Uzinić objavljivati neka svoja razmišljanja koja će na taj način biti dostupna široj javnosti.

Mons. Toma Lučić, rektor crkve Sv. Vlaha, pročitao je proglas kojeg uz blagdan sv. Vlaha sastavljaju festanjuli, a ove godine su to učinili gospari Miho Trojanović i Stjepo Aksić. Najavio je kako će trodnevnicu uoči blagdana sv. Vlaha u svečevoj crkvi predvoditi dominikanac prof. dr. Slavko Slišković, a glavnu misu na sam blagdan dubrovački biskup Mate Uzinić.

Koordinator Dana kršćanske kulture u Dubrovniku Marinko Marić predstavio je desetodnevni program koji će se održati od 24. ožujka do 2. travnja, s dvanaest raznovrsnih kulturnih događanja, te kao posebnost ovogodišnjih Dana istaknuo suradnju s Pravoslavnom Crkvom u Dubrovniku. Naime, u crkvi Sv. Blagoveštenja u Dubrovniku u sklopu Dana kršćanske kulture održat će se koncert "Skaži mi, Gospode".

Na kraju je biskup Uzinić zahvalio novinarima na praćenju događanja vezanih uz Crkvu u Dubrovniku, istaknuvši kako ih je pozvao na taj susret uz blagdan sv. Franje Saleškog, zaštitnika novinara, i kako bi volio da ti susreti postanu redoviti. Spomenuo je i kako će se na blagdan Sveca 24. siječnja napuniti godina dana od njegova imenovanja dubrovačkim biskupom te pročitao svoju poruku iseljenicima u povodu blagdana sv. Vlaha.

 

Nakon konferencije usljedio je prigodni domjenak.