Ispiši ovu stranicu

Sakrament Potvrde primili mladi u župama sv. Mihajla, sv. Ilara i Svetog Spasa

Sakrament Potvrde primili mladi u župama sv. Mihajla, sv. Ilara i Svetog Spasa

 

Prvog vikenda u svibnju započele su podjele sakramenta Potvrde na području Dubrovačke biskupije. U subotu, 6. svibnja, u župi sv. Mihajla Lapad krizmano je 132 djevojaka i mladića, a u župi sv. Ilara Mlini njih 27 primilo je dar Duha Svetoga. U nedjelju, 7. svibnja sakrament Potvrde u župi Svetog Spasa Mokošica primilo je 15 mladih. Sakramente je mladima podijelio mons. dr. Petar Palić, generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije i bivši generalni vikar Dubrovačke biskupije.

 

Obraćajući se krizmanicima s ambona, u svojoj propovijedi, mons. Palić im je poručio kako su se svi u crkvi okupili upravo radi njih, ali i radi Onoga koji će na poseban način kroz pomazanje obilježiti njihova srca i živote. Upozorio je kako je za to ostvariti potreban jedan uvjet: „Trebate mu dopustiti da On to učini“.

 

 

U župi sv. Mihajla uz generalnog tajnika u misnom slavlju, tijekom kojeg su podijeljen sakrament Potvrde, su sudjelovali župnik don Robert Ćibarić i župni vikar don Marinko Šljivić, u župi sv. Ilara Mlini župnik don Bernardo Pleše, a u župi Svetog Spasa župnik don Ivica Pervan.

 

Mladi su također u svojim uvodnim govorima pozdravili sve okupljene te ujedno i uputili riječi zahvale mons. Paliću što je pristao predvoditi obred podjele sakramenta Potvrde.

 

N.S.

Foto: Nikša Duper – Župćica.hr / Toni Miletić – LMT Studio

Galerija slika