Dubrovačka Biskupija

Započela klanjanja pred Presvetim za domovinu u crkvi sv. Josipa

Započela klanjanja pred Presvetim za domovinu u crkvi sv. Josipa

 

U crkvi sv. Josipa u staroj gradskoj jezgri u četvrtak, 7. prosinca, započela su euharistijska klanjana za domovinu pred Presvetim Oltarskim Sakramentom pod nazivom „Pokloni se Kristu da domovina bude Kristova“ u organizaciji Karmela Božjeg Milosrđa, pustinjačko-misionarska zajednica braće i sestara Milosrdnog Isusa i Blažene Djevice Marije od Gore Karmela. Geslo inicijative je „Isuse spasi Hrvatsku“.

 

Vjernici su tijekom 12 sati dolazili u crkvu gdje su upućivali svoje molitve Bogu za boljitak društvene stvarnosti i javnog života. Temeljna obilježja inicijative se očituju kroz tri točke „Odgovorimo na veliku potrebu“, „Sam Isus nam govori kako“ i „Molitva ima veliku moć", o čemu detaljnije možete pronaći ovdje.

 

Organizatori ističu kako su posljednjeg sata zajedničkim izrijekom iznosili nakane koje su goruće za domovinu. Dodali su kako su ljudi prepoznali važnost ove nakane ali i da nema dostatne molitve iako postoji dostatna svijest o problemima. Posebno su istaknuli kako je cilj inicijative proširenje na što veći broj gradova kako bi molitva mogla biti jača, a što su za početak učinili i vjernici iz Berlina.

 

Datume sljedećih klanjanja možete pronaći ovdje.

 

Molitvena inicijativa: “Pokloni se Kristu da Domovina bude Kristova” nastala je uoči predsjedničkih izbora u Hrvatskoj 2015. godine u okviru molitvene zajednice “Zamak molitve sv. Terezije Avilske”pri svetištu Zagovornice Hrvatske u zagrebačkim Remetama.

 

Nikša Sentić