Dubrovačka Biskupija

Obnovljena "Zlatna harfa" u Dubrovačkoj biskupiji

Obnovljena "Zlatna harfa" u Dubrovačkoj biskupiji

Nakon četrnaest godina ponovno je održan biskupijski susret župnih dječjih zborova pod nazivom „Zlatna harfa“. Susret se održao u subotu 16. lipnja u Domu kulture u Blatu i na njemu je nastupilo sedam dječjih župnih zborova s oko 260 djece. Program susreta započeo je u poslijepodnevnim satima u prostorijama samostana sestara Kćeri Milosrđa u Blatu gdje je upriličen doček svih zborova, njihovih voditelja i župnika. Organiziran je obilazak župne crkve Svih svetih, svetišta bl. Marije Propetoga i muzeja Blaženice gdje su ih dočekali mali blatski volonteri tumačeći im o bogatstvu i ljepotama svoje kulturno vjerske baštine. Misnim slavljem kojeg je predvodio generalni vikar Dubrovačke biskupije msgr. Petar Palić u koncelebraciji sa svim župnicima koji su pristigli sa svojim zborovima, započeo je liturgijski dio susreta. Po primitku završnog misnog blagoslova uslijedio je revijalni dio koji se održao u blatskom Domu kulture. Voditelji programa bili su blatski osnovnoškolci, a otvorili su ga djeca iz dječjeg vrtića koji su odmah podigli publiku na noge izvodeći Kotiljun, tradicionalni blatski narodni ples. Svaki zbor izveo je dvije pjesme, a između nastupa u računalnoj prezentaciji mogli su se saznati najosnovniji podaci o svakom zboru. Nakon otpjevanih pjesama nekoliko riječi zahvale svim dobročiniteljima uputio je domaćin župnik blatske župe Svih Svetih i dekan Korčulanskog dekanata don Nikola Berišić te podijelio poklone svim zborovima. Generalni vikar Dubrovačke biskupije msgr. Petar Palić podijelio je svim zborovima priznanje kao uspomenu za sudjelovanje na „Zlatnoj harfi 2012.“ Po završetku veselog i raspjevanoga programa svi su se uputili u samostan gdje su sestre Kćeri Milosrđa poslužile večeru i ukusne kolače koje su ispekle blatske mame i bake. Radosna lica sudionika govorila su o ljepoti ovog susreta kao i o želji da se i dogodine ponovno okupe.

Tko je sve nastupio na „Zlatnoj harfi 2012.“

Zbor župe sv. Križa iz Gruža; voditeljica Marija Brčić i župnik fr. Mihael Tolj.

Zbor „Lanterna“ župe sv. Marka iz Korčule; voditeljica s. Blaženka Rudić. Zbor župe sv. Juraj iz Osojnika; voditeljica Paulina Muhobera.

Zbor župe Velike Gospe iz Postranja; voditeljica Nikolina Miloslavić i župnik don Robert Ćibarić.

Zbor „Dominik“ župe sv. Josipa iz Vele Luke; voditeljice s. Tješimira Bešlić i Danijela Cetinić i župnik don Jozo Sebežević.

Zbor „Mali Konavljani“ župe sv. Nikole iz Čilipa; voditeljica Sanja Kovačić i župnik don Josip Barišić.

Zbor „Stope“ župe Svih Svetih iz Blata; voditeljica s. Danijela Škoro i župnik don Nikola Berišić.

 

S. Danijela Škoro