Dubrovačka Biskupija

Pedeseta obljetnica braka

Franjo i Eržebet Đanić Franjo i Eržebet Đanić

Pedesetu obljetnicu braka ovog ljeta proslavili su Franjo i Eržebet Đanić iz dubrovačke katedralne župe. Obnovu ženidbenih zavjeta nakon 50 godina braka predvodio je katedralni župnik don Stanko Lasić, a obnovi su nazočili trojica sinova slavljenika Mario, Toni i Igor sa suprugama Vesnom, Vandom i Sandrom i djecom. Slavljenici imaju devetero unučadi: Barbaru, Luku, Mateja, Tina, Kristijana, Mihaelu, Ivanu, Karmen i Marina.

Franjo je rođen 1938. godine u Podgoraču od oca Josipa i majke Barice, po zanimanju je strojobravar, a Eržebet (Lenert) je rođena 1942. u Somboru od oca Janoša i majke Petronile, po zanimanju je učiteljica razredne nastave. Crkveno su vjenčani 13. 8. 1962. u Dubrovniku u crkvi sv. Andrije ,a vjenčani kum im je bio don Miho Demović.

Plodonosan i sretan brak mogu zahvaliti ustrajnoj molitvi i međusobnoj slozi, kako kažu. Od 1992. godine Eržebet Beba Đanić je aktivni pastoralni suradnik u župi Velike Gospe u Dubrovniku, a proslavu zlatnog pira zvucima s orgulja uveličala je sestra slavljenice Margit Cetinić.