Ispiši ovu stranicu

Utemeljeno Obiteljsko savjetovalište Dubrovačke biskupije

  • Petak, 07. rujna 2012 10:55
Kristina Rožić Kristina Rožić

Dubrovački biskup Mate Uzinić utemeljio je Obiteljsko savjetovalište Dubrovačke biskupije i za voditeljicu je imenovao Kristinu Rožić. Voditeljica novoutemeljenog savjetovališta uvedena je u službu u petak, 7. rujna.

Obiteljsko savjetovalište će okupljati svećenike, redovnike, redovnice i osobito vjernike laike specijaliste (liječnike, pravnike, psihologe, socijalne radnice i radnice, savjetnike) koji su spremni dio svog vremena dragovoljno darovati drugima dajući na taj način „svoj prinos u prosvjetljavanju, savjetovanju, usmjeravanju i podršci obiteljima na području Dubrovačke biskupije,“ piše u dekretu utemeljenja. Savjetovalište bi svojim djelovanjem pružalo terapijsku (psihološku, psihijatrijsku i duhovnu) i savjetodavnu pomoć, te moralnu i financijsku potporu i edukacijske programe koji priječe ljude da zatraže stručnu pomoć i poučilo ih o simptomima njihovih problema i mogućnostima njihovog rješenja. Također bi radilo na stvaranju zdravog ozračja u kojem će se pojedinci i grupe osposobiti za kvalitetniji život u kršćankom duhu ljubavi i solidarnosti. Savjetovalište se nalazi u ulici Kovačka br. 8.

Kristina Rožić, voditeljica Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije, kroz višegodišnji rad s ljudima, na pojedinačnoj i grupnoj razini, uspješno je primjenjivala svoje formalno stečeno stručno znanje iz područja psihologije (diplomirala na Saint Francis College-u, u New Yorku, SAD, 2002.), i organizacijskog biheviora (magistrirala s tri specijalizacije: menađment ljudskih potencijala, razvoj organizacije, te trening i razvoj zaposlenika, sve na Polytechnic University-u 2004., u New Yorku, SAD), u pomaganju klijentima prevladati izazove i poboljšati kvalitetu i učinkovitost u njihovom osobnom i poslovnom aspektu života.