Ispiši ovu stranicu

Caritas: završava prikupljanje i podjela rabljenih udžbenika

Caritas: završava prikupljanje i podjela rabljenih udžbenika

Ovih dana završava akcija Caritasa Dubrovačke biskupije u kojoj su se prikupljali korišteni udžbenici za osnovnu i srednje škole. Akciji se odazvalo preko 100 dubrovačkih obitelji. Podjeljeno je oko 50 kompleta knjiga i nekoliko desetaka pojedinačnih udžbenika. Najbrojniji su bili kompleti za 7. i 8. razred. No, znatno veća potražnja je bila za udžbenicima srednjih škola i to posebno trogodišnjih strukovnih škola (ugostiteljska, obrtnička itd.) nego za udžbenicima osnovnih škola.

Raspodjela knjiga započela je u kolovozu i to prvenstveno za obitelji s više djece i one slabijeg imovinskog stanja. Potom se putem lokalnih medija oglasila mogućnost da dođu svi kojima udžbenici trebaju bez obzira na socijalni status što su mnogobrojne dubrovačke obitelji i iskoristile.

Također je podijeljeno i dvadesetak školskih torbi. Obiteljima u potrebi bila je ponuđena mogućnosti opskrbe odjećom i obućom.

Uprava Caritasa izrazila je veliko zadovoljstvo ishodom ove akcije. Također u Caritasu ističu da je ostalo još nešto knjiga za osnovnu školu, pozivaju sve one kojima su potrebni udžbenici da dođu u prostorije Caritasa (petkom i subotom u jutarnjim satima) te ih pokušaju pronaći.

 

Galerija slika