Dubrovačka Biskupija

Blagoslovljen novi kip Srca Isusova u Blatu

Blagoslovljen novi kip Srca Isusova u Blatu

 

Novi kip Srca Isusova blagoslovljen je u župi Svih svetih u Blatu na Korčuli u petak, 19. lipnja, na svečanom misnom slavlju kojim je proslavljena svetkovina Presvetog Srca Isusova, koju u ovoj župi posebno slavi Bratovština sv. Vincence pod zaštitom Srca Isusova. Kip koji je manji i lakši za nošenje blagoslovio je župnik i dekan Korčulanskog dekanata don Željko Kovačević.

 

Nakon samog čina blagoslova kipa bratimi bratovštine Sv. Vincence iznijeli su kip   u procesiji, koja je u skladu s uputama o slavljenju svetih misa i drugih liturgijskih slavlja u vrijeme zaraze korona virusom skraćena, te je prošla samo ispod plokate, a u kojoj su sudjelovali bratimi iz bratovština Svih Svetih i Sv. Vincence pod zaštitom Srca Isusova, ministranti i prevoditelj slavlja dok su zboraši, puhači te ostali vjerni puk ostao na svojim mjestima. Za vrijeme trajanja procesije Hrvatska glazbena udruga sv. Vincenca je svojom glazbom dodatno uveličala ovo slavlje.

 

Župnik je u propovijedi, uz ostalo, podsjetio na 120. obljetnicu posvete hrvatske mladeži Srcu Isusovu koja se dogodila 1910. godine, što je bilo jedinstveno u svijetu, a to se dogodilo godinu dana nakon što je tadašnji papa cijeli svijet posvetio Srcu Isusovu. Tada je nastala i pjesma „Do nebesa“ padra Petra Perice. Potaknuo je vjernike da se i sami posvete Srcu Isusovu te izmolio molitvu kojom to mogu učiniti.

 

Na misi je pjevao Mješoviti župni zbor uz orguljašku pratnju Ivana-Dominika Sardellića koji je i sam višegodišnji aktivni član kako orkestra HGU-a tako i bratovštine Sv. Vincence.

 

Župa Svih Svetih Blato

Srce Isusovo kip Bl 01

Srce Isusovo kip Bl 02

Srce Isusovo kip Bl 03

Srce Isusovo kip Bl 04

Srce Isusovo kip Bl 05

Srce Isusovo kip Bl 06

Srce Isusovo kip Bl 08

Srce Isusovo kip Bl 09

Srce Isusovo kip Bl 10