Dubrovačka Biskupija

Iskazivanje interesa za ZAKUP poslovnih i NAJAM stambenih prostora, srpanj 2020.

Iskazivanje interesa za ZAKUP poslovnih i NAJAM stambenih prostora, srpanj 2020.

Dubrovačka biskupija s povezanim pravnim osobama, davanjem u zakup poslovnih prostora pokriva značajan dio troškova svoga poslanja i djelovanja (usp. Financijsko izvješće Dubrovačke biskupije). Objavom ovog javnog poziva za iskazivanje interesa za zakup poslovnih i najam stambenih prostora želimo nastaviti s praksom transparentnog upravljanja materijalnim dobrima.

Zbog posljedica pandemije COVID-19 prihodi od zakupa Biskupije i povezanih pravnih osoba smanjeni su za više od 50% i neki od ranijih zakupoprimaca su otkazali svoje Ugovore. Ovim oglasom možete iskazati interes za zakup 5 poslovnih prostora i najam 2 stambena prostora kojima upravlja Dubrovačka biskupija.

Stambeni prostori iznajmljuju se prema tržišnim cijenama, s time da se unaprijed odobrava popust od 10% za svako dijete u obitelji mlađe od 21 godinu. Istovremeno s ovom odlukom o iznajmljivanju stambenih prostora Caritas Dubrovačke biskupije otvorit će fond za subvencioniranje stanarina obiteljima slabog imovinskog stanja.

Također se unaprijed odobrava popust na zakupnine poslovnih prostora i najamnine stambenih prostora u iznosu od 80% za 2020. godinu od ponuđene cijene i 30% za 2021. godinu od ponuđene cijene.

Temeljem pristiglih prijava Povjerenstvo Dubrovačke biskupije donijeti će odluku o budućim korisnicima za sljedeće razdoblje. Iako je visina zakupa, odnosno najma, bitna stavka, ona nije jedini kriterij po kojem će se odlučivati. Zato vas molimo da što preciznije ispunite dolje priložene obrasce. 

Povjerenstvo nije vezano niti jednom od zaprimljenih ponuda te ima pravo ne prihvatiti niti jednu od ponuda bez posebnog obrazloženja i postojanja bilo kakve odgovornosti spram ponuditelja ili trećih osoba.

Poslovni i stambeni prostori daju se u zatečenom stanju. Korisnik je dužan po raskidu ili završetku ugovora vratiti predmetni prostor u stanje predaje na korištenje. Biskupija i Korisnici dogovorene stavke u Ugovoru obvezuju se strogo poštivati tijekom cijelog trajanja Ugovora. Ugovor za zakup poslovnih prostora se sklapa na pet godina bez mogućnosti produljenja, a za prvu godinu zakup se plaća unaprijed. Ako imate potrebu za drugačijom praksom i drugačije prijedloge molimo Vas da to već sada navedete i obrazložite u ovom obrascu.

 

Ovo su prostori za koje možete iskazati interes putem ovog oglasa.

 

 

 

 

 

POSLOVNI PROSTORI: 

 

1. Poslovni prostor u čest. zgr. 1061 K.O. Dubrovnik, u vlasništvu BISKUPSKOG SJEMENIŠTA U DUBROVNIKU, trenutno sjemenišna kuhinja površine 100 m2 i ograđeni sjemenišni vrt površine 400 m2. Potrebno je uređenje kuhinje. Kod prijave je potrebno navesti planove svih djelatnosti i uređenja unutrašnjeg i vanjskog prostora. Prostor se daje u zakup na vrijeme od 5 godina. Molimo prijavitelje da u svojim ponudama iskažu mogućnost pružanja usluge prehrane učenika.

Sjemeniste 2020 kuhinja 100m2 i dvoriste 400m2

 

2. Poslovni prostor površine 25,26 m2, na adresi Od puča 22, u prizemlju čest. zgr. 1561 K.O. Dubrovnik, u vlasništvu ZBORNE CRKVE SV. VLAHA. Postojeći ugovor o zakupu s Alpina CRO traje do 1.11.2020. Prostor se daje u zakup na vrijeme od 5 godina.

Od puča 22 tlocrtOd puča 22 ulaz

 

3. Poslovni prostor površine 11,50 m2, na adresi Zeljarica 7, u prizemlju čest. zgr. 1800 K.O. Dubrovnik, u vlasništvu ZBORNE CRKVE SV. VLAHA. Postojeći ugovor o zakupu sa Saint Blaise traje do 1.9.2020. Prostor se daje u zakup na vrijeme od 5 godina.

 

 Zeljarica 5-7

 

4. Poslovni prostor površine 26,53 m2, na adresi Prijeko 10, u prizemlju čest. zgr. 2296 K.O. Dubrovnik, u vlasništvu POPOVSKOG ZBORA U DUBROVNIKU. Poslovni prostor je trenutno prazan. Daje se u zakup na vrijeme od 5 godina.

Prijeko 10ozn

 

5. Poslovni prostor površine 18,38 m2, na adresi Zamanjina 6, u prizemlju čest. zgr. 1932 K.O. Dubrovnik. Poslovni prostor je trenutno prazan. Daje se u zakup na vrijeme od 5 godina, od trenutka kada ga preuzme u posjed Popovski Zbor u Dubrovniku. 

 

 

STAMBENI PROSTORI: 

 

6. Stambeni prostor površine 80,00 m2, u čest. zgr. 1159 K.O. Dubrovnik, u posjedu DUBROVAČKE BISKUPIJE, u povijesnoj gradskoj jezgri, u predjelu sv. Marija - Od Kaštela 11. Predmetni prostor je u naravi trosobni stan s dnevnim boravkom i kuhinjom i daje se isključivo za stanovanje.  Prema službenoj procjeni, početna cijena najamnine za ovaj prostor je 3.000 kuna. Daje se u najam na vrijeme od 5 godina s mogućnošću produljenja.

 Sv_Marija-tlocrti

 

7. Stambeni prostor površine 73,20 m2, u čest. zgr. 688/4 K.O. Gruž, u vlasništvu DUBROVAČKE BISKUPIJE, na Lapadu, Ul. Dr. Ante Šercera 1b. Predmetni prostor je u naravi dvosobni stan s dnevnim boravkom, taracom i pripadajućim garažnim mjestom i daje se isključivo za stanovanje. Prema službenoj procjeni, početna cijena najamnine za ovaj prostor je 4.500 kuna. Daje se u najam na vrijeme od 5 godina s mogućnošću produljenja.

 A Sercera 1b

 

 

POZIV za iskazivanje interesa za zakup poslovnih prostora možete preuzeti ovdje PDF.

 

OBRAZAC za iskazivanje interesa za POSLOVNI PROSTOR možete preuzeti ovdje DOC / PDF.


 

OBRAZAC za iskazivanje interesa za STAMBENI PROSTOR preuzmite ovdje DOC / PDF.


 

Molimo Vas da ispunjene obrasce šaljete isključivo elektroničkim putem na elektroničku adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do petka 31. srpnja 2020. godine do 15,00 sati. Nakon što primimo ispunjen obrazac dobit ćete potvrdu o zaprimljenoj prijavi najkasnije u roku 24 sata od zaprimanja vaše prijave.