Dubrovačka Biskupija

Katedralni zbor 'zagrlio pjesmom starije' u Domus Christi

Katedralni zbor 'zagrlio pjesmom starije' u Domus Christi

 

Mješoviti zbor katedrale Gospe Velike u Dubrovniku u subotu, 3. listopada priključio se akciji “Zagrlimo starije pjesmom” te je zapjevao štićenicima Doma za starije i nemoćne “Domus Christi” u Dubrovniku. Zbor pod vodstvom profesorice Maje Marušić otpjevao je u portunu doma više duhovnih, ali i popularnih pjesama zabavne glazbe, a štićenici i djelatnici doma su sa zadovoljstvom slušali te i zapjevali s njima.

 

Članica zbora Pave Gleđ prigodnim riječima je pozdravila domaćine: “Drage gospođe i gospari, drage none i noni, dragi naši stariji prijatelji. Došli smo vam malo u vizitu, ukrasti vam zeru od ovoga jutra i začiniti ga pjesmom. Od srca vas pozdravljam u ime dubrovačkog katedralnog zbora. I mi pjevači iz naše katedrale, naše drage 'Gospe' uključili smo se u akciju 'Zagrlimo starije pjesmom'. Svojim glazbenim umijećem želimo ublažiti osjećaje izoliranosti i usamljenosti, i barem nakratko ne misliti na epidemiju korone. Nosimo vam naš glazbeni zagrljaj i raspjevanu glazbenu čestitku povodom Međunarodnog dana starijih osoba. Pjesma je najljepši izraz veselja, pjesma daje snagu, pjesma nas nosi. A kad je pjesma pobožna i skladna, onda onaj tko pjeva – dvostruko moli! Nosimo vam čista srca, naše prijateljstvo i našu blizinu. A vi lijepo poslušajte ili još bolje… pjevajte sa nama! Fala vam lijepa i zdravi bili! Ajmo pjevat!“

 

Ravnateljica doma Mirjana Vujnović zahvalila je katedralnom zboru na dolasku kojim su obradovali i raspoložili štićenike i djelatnike u ovom vremenu posebnih mjera zbog koronakrize.

 

A.T.

Katedralni mješoviti zbor

Zagrlimo 2 nas 01

Zagrlimo 2 nas 02

Zagrlimo 2 nas 03

Zagrlimo 2 nas 04

Zagrlimo 2 nas 06

Zagrlimo 2 nas 05