Ispiši ovu stranicu

Hodočašće mladih Gospi na Lokrum

  • Nedjelja, 30. rujna 2012 13:01
Hodočašće mladih Gospi na Lokrum

U subotu 29. rujna Župa svetog Andrije organizirala je hodočašće mladih na otok Lokrum. Brodom Skala Rezervata Lokrum krenulo je 72 hodočasnika. Prvopričesnike je vodila s. Bernarda Kovač, ministrante Željko Ćatić i krizmanike don David Pahor, koji je  predvodio euharistijsko slavlje ispred kapelice sv. Marije na Laokrumu. Prije mise održan je kratki vjeronaučni kviz.
U propovijedi je don David naglasio da danas slavimo arkanđele Mihaela, Rafaela i Gabrijela koje nam Bog šalje kao zaštitnike, uz naše anđele čuvare. "U ljepoti lokrumske prirode došli smo zahvaliti Bogu na ovoj milosti i svim milostima koje nam je u životu dao, a molimo za sve koji su u potrebi," istaknuo je don David.
Na misi je pjevao dječji zbor pod vodstvom Luce Ćatić.
Obitelji Lujak i Ćatić animirali su sportski program i kupanje, a likovnu radionicu je vodila Ivana Jovanović Trostmann. Izložba dječjih radova postavljena je 30.rujna ispred župne crkve nakon nedjeljnog zajedničkog euharistijskog slavlja. Ustanova Rezervat Lokrum darova je besplatnan prijevoz hodočasnicima.