Dubrovačka Biskupija

Blagoslov otvorenog Studentskog doma u Dubrovniku

Blagoslov otvorenog Studentskog doma u Dubrovniku

 

U sklopu svečanosti otvaranja novog Studentskog doma u Dubrovniku u ponedjeljak, 15. prosinca upriličen je i blagoslov doma kojeg je predvodio studentski kapelan mr. don Marinko Šljivić.

 

Na otvaranju su se javnosti obratili dubrovački gradonačelnik Mato Franković, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, premijer Andrej Plenković, ravnatelj Studentskog centra Dubrovnik Marko Potrebica, rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum te predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovnika Blaž Bulum, a nazočili su i ministri, izaslanici te rektori drugih sveučilišta.

 

U izgradnju toliko potrebnog Studentskog doma u Dubrovniku uloženo je 216 milijuna kuna, a cijeli projekt sufinanciran je i sredstvima iz fondova Europske unije.

 

Studentski dom u Dubrovniku može primiti 503 studenta, ima 249 dvokrevetnih i 5 jednokrevetnih soba te 209 mjesta za studente u nepovoljnom socioekonomskom položaju. Tu je također pet soba za studente s invaliditetom, a od ostalih prostorija dom ima recepciju, sobe s vlastitom kupaonicom, čajne kuhinje, studentski restoran, zajedničke prostorije, praonice, podzemnu garažu sa 179 parkirnih mjesta, fitness centar, studentski klub, polivalentnu dvoranu, restoran i fast food.

 

A.T.

Screenshots

210215 Studentski dom Du 01w

210215 Studentski dom Du 02w

210215 Studentski dom Du 03w

210215 Studentski dom Du 05w

210215 Studentski dom Du 06w