Dubrovačka Biskupija

Prvi sastanka partnera projekta sigurne kuće u županiji "Josipov dom"

Prvi sastanka partnera projekta sigurne kuće u županiji "Josipov dom"

 

Ravnateljica Caritasa Dubrovačke biskupije Sanja Šanje sa suradnicima sudjelovala je u četvrtak, 25. veljače na prvom radnom sastanku partnera projekta „Josipov dom" održanom u hotelu „Adria" u Dubrovniku, čime su  počele aktivnosti na uspostavljanju sustava podrške i rekonstrukciji objekta sigurne kuće u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

 

Dubrovačko - neretvanska županija bila je jedna od šest hrvatskih županija u kojima nije bilo sigurne kuće za zbrinjavanje žrtava nasilja, no kontinuirano se radilo i radi na osiguravanju prvo privremenog, a sada i trajnog rješenja, stoji na mrežnim stranicama županije.

 

Nositelj projekta "Josipov dom" je Dubrovačko- neretvanska županija, uz potporu Caritasa Dubrovačke biskupije kao projektnog partnera te Regionalne agencije DUNEA kao stručne pomoći u provedbi.

 

„Ovim projektom trajno rješavamo problem smještaja za žrtve nasilja", istaknula je uvodno zamjenica župana Žaklina Marević zahvalivši svima koji su sudjelovali u pripremi i koji će sudjelovati u provedbi projekta. 

 

Projektne aktivnosti na radnom sastanku predstavile su Ivana Prce i Tea Sekulo iz Regionalne agencije DUNEA, te su dogovoreni sljedeći koraci u provedbi projekta. Na sastanku su sudjelovale i ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić, te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelena Dadić.

 

Vrijednost projekta, koji se 85% financira iz Europskog socijalnog fonda i 15 % iz nacionalnih sredstava Republike Hrvatske je 11,696.487,54 kuna, a završetak je planiran u srpnju 2023. godine.

 

A.T.

Fotografije: Županija dubrovačko-neretvanska

210226 Josipov dom sastanak 1 00

210226 Josipov dom sastanak 1 01

210226 Josipov dom sastanak 1 02