Ispiši ovu stranicu

In memoriam: Veljka Krasovac (1932.-2021.), dugogodišnja članica Mješovitog zbora crkve Male braće

  • Petak, 26. ožujka 2021 10:31
In memoriam: Veljka Krasovac (1932.-2021.), dugogodišnja članica Mješovitog zbora crkve Male braće

Dana 24. ožujka 2021. blago je u Gospodinu preminula gospođa Veljka Krasovac. Gospođa Krasovac rođena je 3. svibnja 1932. u Korčuli. U Dubrovnik je došla kako bi pohađala glazbenu školu. Postala je članica Franjevačkog svjetovnog reda i članica Mješovitog zbora crkve Male braće. Pjevati u tom zboru počela je još 1953. i to je radila redovito gotovo punih šest desetljeća.

 

Kod skromne svečanosti oproštaja od te službe, uoči svetkovine Bezgrešnog začeća, 7. prosinca 2011. gospođi Krasovac u crkvi Male braće uručen je pisani dokument s blagoslovom svetog Oca pape Benedikta XVI., na kojem hrvatskim jezikom piše: „Sveti Otac Benedikt XVI. udjeljuje Apostolski Blagoslov Gospođi Veljki Krasovac neumornoj pjevačici od 1953. do 2011. godine u mješovitome zboru samostanske crkve franjevačkog samostana Male braće u Dubrovniku u Hrvatskoj. Zaziva na nju, sve članove njezine obitelji, rodbinu i sve joj drage osobe, obilje Božje milosti. U Vatikanu, 9. kolovoza 2011. Félix del Blanco Prieto nadbiskup.“

 

„Naša Veljka, napustila je našu crkvu, članove svoje brojne i poznate obitelji, ali nije otišla negdje daleko. Samo se preselila u nebo svom mužu Tonću koji je ovdje na zemlji s njom i s mnogim članovima njihove obitelji često svojom pjesmom davao čast Bogu. Veljka i Tonći svojom nesebičnom zauzetošću za kulturu i opće dobro zaslužili su ne samo Papin nego i Božji blagoslov, pa odsada zajedno na nebesima mogu pjevati Gospodinu“, piše u svom sjećanju na pokojnicu i bračni par Krasovac fra Stipe Nosić.

 

A.T.