Dubrovačka Biskupija

Treći vikend TFA Dubrovačke biskupije "Mjesto i pripadnost animatora u zajednici"

Treći vikend TFA Dubrovačke biskupije "Mjesto i pripadnost animatora u zajednici"

Treći vikend temeljne formacije animatora devete generacije održavao se od 26. do 27. ožujka. Na vikendu je ukupno sudjelovalo petnaest polaznika škole animatora i dvadeset animatora instruktora i specijalaca Dubrovačke biskupije. Vikend se opet izveo u online obliku zbog nepogodne epidemiološke situacije.

 

Tema vikenda bila je “Mjesto i pripadnost animatora u zajednici”. Obrađena je radom u malim grupama, interaktivnim radionicama, zabavnim i molitvenim dijelovima koje su osmišljavali i izvodili animatori Dubrovačke biskupije. Na vikendu je bio naglašen rad u grupi i postizanje suglasja među većim brojem ljudi.

 

Rad u malim grupama obuhvaćao je temu obitelji s ciljem poboljšanja odnosa unutar te zajednice, a ostale radionice su obrađivale pitanje područja djelovanja animatora. Program je završio molitvom u subotu navečer, a zajednička misa zbog epidemiološke situacije nije slavljena. Sudionicima je predloženo da prate misu za mlade putem live prijenosa koja se slavi svakog ponedjeljka u 20.00 sati u crkvi Sv. Vlaha.

 

Temeljna formacija animatora održava se u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije te Salezijanske obitelji.

 

Luciana Lonac/Vijeće za mlade

21 TFA 00

21 TFA 01

21 TFA 02

21 TFA 03

21 TFA 04

21 TFA 05

21 TFA 06

21 TFA 07

21 TFA 08