Dubrovačka Biskupija

Klanjanje za duhovna zvanja

Klanjanje za duhovna zvanja

 

Euharistijsko klanjanje uoči Nedjelje Dobrog Pastira u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku u subotu, 24. travnja predvodio je predsjednik Vijeća za pastoral zvanja Dubrovačke biskupije katedralni župnik don Marin Lučić.

 

„Gospodine Isuse, uoči Nedjelje Dobrog Pastira želimo biti s Tobom, Dobrim Pastirom, koji nas sve okuplja i poziva da molimo za svoje pastire, za nove pastire i duhovna zvanja“, kazao je na početku klanjanja predvoditelj Lučić. Nastavio je dalje razmatranje u Godini sv. Josipa kroz neke naglaske poruke pape Franje tu godinu.

 

Posebno je govorio o važnosti očeva u svijetu, u Crkvi kao i u životu ljudi. Otac upoznaje djecu sa stvarnošću i osposobljava ih da uživaju u slobodi i sami odlučuju. Očevi se ne rađaju već stvaraju prihvaćanjem odgovornosti za djecu, neke su misli iz razmatranja. Na klanjanju se molilo za očeve poput sv. Josipa koji mogu prihvatiti odgovornost, podizati djecu i voditi ih na put spasenja.

 

Nakon čitanja iz evanđelja molilo se da oni koji se odazivaju Božjem pozivu budu autentični svjedoci Božje ljubavi. Molilo se, uz ostalo, da mladi u svom srcu čuju poziv i razluče Božji glas te da se spremno odazovu kako bi njihova radost bila potpuna. Tijekom klanjanja zahvaljeno je i za sve one koji su se već odazvali na Božji poziv, za one koji žive poziv u posvećenom životu. Izmoljena je i molitva za novog dubrovačkog biskupa.

 

Pjesmom je klanjanje pred Presvetim pratio dio članova slavljeničkog tima molitvene zajednice „Effatha“, a sudjelovali su i članovi biskupijskog Vijeća za pastoral zvanja. Vjernici su mogli sudjelovati fizički u katedrali u ograničenom broju, sukladno epidemiološkim preporukama, ili iz svojih domova prateći izravni prijenos na YouTube kanalu Dubrovačke biskupije.

 

A.T.

Fotografije: Doris Boroje

21 klanjanje ndp 00

21 klanjanje ndp 01

21 klanjanje ndp 02

21 klanjanje ndp 03

21 klanjanje ndp 04

21 klanjanje ndp 05

21 klanjanje ndp 06

21 klanjanje ndp 07

21 klanjanje ndp 07a

21 klanjanje ndp 09