Dubrovačka Biskupija

Caritas župe sv. Mihajla prikupio novčanu pomoć za topli obrok za 100 djece u Etiopiji

Caritas župe sv. Mihajla prikupio novčanu pomoć za topli obrok za 100 djece u Etiopiji

Caritas župe sv. Mihajla u Dubrovniku, potaknut stanjem u Etiopiji, pokrenuo je tjednu akciju za prikupljanje novčanih sredstava koje će uplatiti humanitarnoj međunarodnoj organizaciji „Marijini obrocima“ za topli obrok za djecu tijekom školske godine. U tjednoj akciji prikupljeno je 13.200 kn, što je dovoljno da 100 djece ima topli obrok tijekom školske godine. Naime, samo 132 kn su dovoljne da jedno dijete u Etiopiji ima topli obrok tijekom školske godine.

 

Oko 64 000 000 najgladnije djece u svijetu ne pohađa školu. Kako bi preživjeli, moraju raditi ili prositi. Čak i ako dospiju do učionice, glad utječe na njihovu sposobnost učenja. Ovom tjednom akcijom Caritas župe sv. Mihajla želio je bar malo pomoći, a vjernici su se opet rado odazvali.

 

Iz župnog Caritasa zahvaljuju svima te naglašavaju kako su svjesni da u ovom vremenu često pozivaju na pomoć onima u potrebi, bilo odvajanjem novaca ili vremena ili doniranjem bilo koje druge potrepštine. „Upravo zato što je tako često, još se veća zahvalnost rađa u nama, jer unatoč tome često, unatoč tome što je među nama mnogo potrebnih, unatoč tome što živimo u neizvjesnosti, svemu tome unatoč - opet svjedočimo nesebičnoj brizi za druge. Nisu potrebna velika djela kako bi se ispunilo ono Isusovo 'što ste učinili jednomu od ove moje najmanje braće, to ste učinili meni', no potrebno je biti ustrajan i svakodnevno svjedočiti djelotvornu ljubav! Hvala vam što upravo to i činite, time sve ovo postaju velika djela!“

 

Župa sv. Mihajla Dubrovnik