Ispiši ovu stranicu

Novi broj "Tebi Majko" posvećen misijama Družbe Kćeri Milosrđa

  • Srijeda, 09. lipnja 2021 11:14
Novi broj "Tebi Majko" posvećen misijama Družbe Kćeri Milosrđa

Izišao je novi broj glasila Družbe Kćeri Milosrđa „Tebi Majko“. U novom broju mogu se pročitati crtice iz misijskoga djelovanja ove družbe.

 

Tekstovi se nadovezuju se prethodni broj i propovijed apostolskoga nuncija u Republici Hrvatskoj mons. Giorgia Lingueu kojoj se za mise na Bogojavljenje u provincijalnome središtu družbe u Zagrebu prisjetio suradnje s družbom za vrijeme svoga nuncijskoga službovanja na Kubi.

 

U prvome dijelu glasila predstavljene su dvije najmlađe družbine misije: u Havani na Kubi, koja je otvorena 2014. godini i u Kinshasi u Kongu, koja je otvorena 2019. godine.

 

Ove se godine navršava 85 godina misionarskoga rada družbe u Južnoj Americi, od one 1936. godine kada je Majka Marija Propetoga providonosno odgovorila na poziv hrvatskog misionara fra Leonarda Ruskovića iz Argentine i poslala svoje sestre na to široko polje rada. U prve četiri godine bilo je otposlano pet skupina sestara u misije, a iz Argentine uskoro su se raširile i u druge južnoameričke zemlje. Ovom prigodom predstavljen je rad sestara u Čileu, gdje i danas djeluju dvije sestre Hrvatice.

 

U nastavku slijede blaženičina promišljanja »Sve za tebe, Kralju srca moga!« i »U boli i vapaju duše« iz njezinih bilježnica u koje je zapisivala svoja duhovna iskustva i vapaje Kristu. Iz družbine kronike preuzet je opis misije s narodom u Potirni na otoku Korčuli 1926. godine, a koja se čudesno ostvarila po bolesti s. M. Agneze Padovan u prvim godinama postojanja družbe.

 

A kako danas djeluju sestre Kćeri Milosrđa u hrvatskoj provinciji predstavljeno je u djelovanju »Bisera Očeva milosrđa« u Blatu, duhovnih obnova za djevojke u Zagrebu i u djelovanju sa suradnicima družbe. vjernicima laicima »Poslanicima Milosrđa« u Ivanić-Gradu.

 

Ususret 19. proslavi blagdana bl. Marije Propetoga u Blatu i spomendana u drugim mjestima Katoličke Crkve, posebice u mjestima gdje djeluju sestre Kćeri Milosrđa i blaženičini štovatelji, u novom broju su objavljujen i mjesto i vrijeme devetnica i trodnevnica te proslave blagdana i spomendana da se prema svojim mogućnostima mogu pridružiti zainteresirani za karizmu milosrđa u duhu bl. Marije Propetog.

 

I ovaj je broj glasila »Tebi Majko« dostupan na internetskoj stranici Družbe Kćeri Milosrđa http://marijapropetog.hr/images/dokumenti/Tebi_Majko_68_v5.pdf, kao i prijašnji brojevi http://marijapropetog.hr/tebi-majko/.

 

Družba Kćeri Milosrđa