Ispiši ovu stranicu

Na Sv. Antuna svečano je bilo i u Rožatu

  • Utorak, 15. lipnja 2021 12:05
Na Sv. Antuna svečano je bilo i u Rožatu

 

Sveti Antun tradicionalno je svečano proslavljen i u župi Velike Gospe u Rožatu koju vode franjevci. Na svečev blagdan 13. lipnja blagoslov djece, cvijeća, brodova i auta pred samostanskom crkvom u Rožatu imao je župnik fra Jozo Sopta.

 

U procesiji s barjacima kip sv. Ante nosili su imenjaci sv. Ante na ramenima, u pratnji ovogodišnjih prvopričesnika u njihovim haljinama i mnoštvom druge male i velike djece s njihovim roditeljima do Žitkova i natrag. Svečev kip cvijećem su okitile obitelji ove župne zajednice, a poslije misnog slavlja blagoslovljeno cvijeće su ponijeli svojim domovima. Liturgijsko pjevanje predvodio je župni zbor.

 

Misa je slavljena na otvorenom, u klaustru franjevačkog samostana Rožat. Predvoditelj slavlja župnik Sopta govoreći o sv. Antunu potaknuo je vjernike, uz ostalo, da prepoznaju gdje su njihove rane i boli, gdje im je snaga, pa da sukladno tome zahvaljuju i mole ogledajući se u Kristovom križu. „Ljudi mogu u najtežim bolestima pjevati, a oni najzdraviji zdvajati. To je ta razlika koju čini vjera, koja dolazi iz vjere“, kazao je. Poželio je da djeca i mladi ove župe nastave putem vjere.

 

Tijekom dana na blagdan sv. Antuna slavljen je više misa u župi.

 

Župa Velike Gospe Rožat

21-svantun-rozat-01

21-svantun-rozat-02

21-svantun-rozat-03

21-svantun-rozat-04

21-svantun-rozat-05

21-svantun-rozat-06

21-svantun-rozat-08

21-svantun-rozat-08a

21-svantun-rozat-09