Ispiši ovu stranicu

NAJAVA 30.6. - 9.7. - Proslava blagdana bl. Marije Propetog u Blatu na otoku Korčuli

  • Ponedjeljak, 28. lipnja 2021 08:38
NAJAVA 30.6. - 9.7. - Proslava blagdana bl. Marije Propetog u Blatu na otoku Korčuli

 

Blagdan bl. Marije Propetoga svečano će se proslaviti u njezinu rodnom mjestu Blatu na Korčuli 9. srpnja, a središnje svečano euharistijsko slavlje s procesijom s blaženičinim moćima u 19 sati predslavit će mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj. Misa će se slaviti na plokati ispred župne crkve Svih svetih u Blatu.

 

Vjernički puk i sestre Družbe Kćeri Milosrđa za to se pripremaju devetnicom od 30. lipnja do 8. srpnja. Pobožnost na plokati ispred župne crkve Svih svetih počinje u 19.30, a euharistijsko slavlje u 20.00 sati koje prvih osam dana devetnice predslavi don Josip Galić, župnik župe Presvetoga Srca Isusova iz Potoka kraj Mostara. Svaki dan ima molitvenu nakanu: 1. Dan molitve za vjeru u providnost i ljubav prema radu po uzoru na sv. Josipa; 2. Dan molitve za domovinu, mir i slogu; 3. Dan molitve za obraćenje od psovke, bludnosti i korupcije; 4. Dan molitve za duhovna zvanja, za mladomisnike i one koji će položiti doživotne zavjete; 5. Dan bolesnika i molitve za suzbijanje pandemije koronavirusa; 6. Dan molitve za Družbu Kćeri Milosrđa; 7. Dan molitve za djecu i mlade; 8. Dan molitve za očeve i majke, a posebice za žene i njihovu nerođenu djecu; 9. Dan molitve za misije i novu evangelizaciju, a posebice samce i ljude u beznađu.

 

Dan bolesnika slavi se u nedjelju, 4. srpnja euharistijskim slavljem u 10.30 sati na plokati, s podjelom sakramenta bolesničkoga pomazanja, a pobožnost je u 10.00 sati.

 

Na uočnicu blagdana, 8. srpnja od blaženičina svetišta do njezine rodne kuće bit će procesija s polaganjem vijenca i blagoslovom svijeća, a zatim slijedi pjevana večernja i euharistijsko slavlje na plokati koje će predvoditi župnik don Željko Kovačević.

 

Na blagdan će u blaženičinu svetištu euharistijsko slavlje u 8.00 sati predslaviti don Branimir Bevanda, mladomisnik mostarsko-duvanjske biskupije, a euharistijsko slavlje u 10.00 sati don Josip Barišić, župnik župe sv. Nikole, Čilipi, uz sudjelovanje djelatnika Caritas dubrovačke biskupije koji će i ove godine hodočasti svojoj zaštitnici.

 

Viteško udruženje Kumpanjija iz Blata u 18.30 sati na plokati će izvesti »Blatski tanac« i vitešku igru »Kumpanjiju« u čast bl. Marije Propetoga, nakon čega slijedi procesija s blaženičinim moćima i središnje euharistijsko slavlje.

 

wpreklopnik-blato-2021 page-0002

wpreklopnik-blato-2021 page-0001

wplakat-a3-blato-2021 page-0001