Dubrovačka Biskupija

Dva dijamantna i pet zlatnih jubileja proslavile redovnice na Dančama

Dva dijamantna i pet zlatnih jubileja proslavile redovnice na Dančama

Pet sestara Družbe franjevki od Bezgrješnog začeća na Dančama u Dubrovniku proslavilo je u subotu, 26. lipnja u kući Matici na Dančama 50 godina redovničkih zavjeta, a dvije sestre 60. obljetnicu, izvijestili su na mrežnim stranicama družbe.

 

Zlatni jubilej proslavile su sestre: s. M. Jelena Ljuljđuraj, s. M. Kristina Jakovljević, s. M. Kornelija Zorić, s. M. Irena Tokić i s. M. Emilija Jasak, a dijamantni s. M. Rafaela Vrdoljak i s. M. Dolores Runje.

 

Vrhunac dana bila je svečana misa zahvalnica koju je predvodio fr. Ivan Marija Tomić, dominikanac, župnik župe Kraljice sv. Krunice u Zagrebu, a koncelebrirao je fra Veselko Grubišić, gvardijan samostana Male braće u Dubrovniku. U jezgrovitoj i sadržajnoj propovijedi predvoditelj slavlja Tomić je, osvrnuvši se na misna čitanja, rekao kako ona naizgled nemaju izraženu poveznicu s današnjom proslavom, međutim ono što povezuje i Abrahama i satnika iz Kafarnauma i sestre slavljenice jesu tri ključne riječi: Ecce – Evo me!, Fiat – Neka mi bude! i Magnificat – Veliča! Na početku svakog poziva odnosno odaziva stoji Evo me, a kroz sav život, uvijek iznova, potrebno je, poput Marije, izgovarati svoj Fiat – Neka mi bude! I ako smo u svojim danima nastojali ljubavlju odgovoriti na Božju ljubav, moći ćemo kao i naše sestre jubilarke, gledajući unatrag, pjevati s Marijom i svoj Magnificat – Veliča, poručio je.

 

Nakon euharistijskog stola radosno slavlje u zahvalnosti i pjesmi nastavilo se i za obiteljskim stolom u nazočnosti ostalih redovnica družbe. Nisu zaboravljene ni pokojne sestre ove družbe za koje se molilo na groblju. 

 

Sestre slavljenice su se za slavlje ovih obljetnica pripremale duhovnim vježbama koje je od 21. do 25. lipnja u samostanu sv. Marije na Dančama vodio dominikanac fr. Ivan Marija Tomić. U duhovnim vježbama su, uz sestre jubilarke, sudjelovale druge sestre iz cijele družbe. Bila je to milosna prilika za duhovnu izgradnju i rast u zajedništvu s Gospodinom i međusobno.

 

210626 Dance jubileji 1

210626 Dance jubileji 2

210626 Dance jubileji 3

210626 Dance jubileji 4

210626 Dance jubileji 5

210626 Dance jubileji 6

210626 Dance jubileji 7

210626 Dance jubileji 8