Dubrovačka Biskupija

PRIJAVITE SE Pustinjački kamp za mladiće "Mistika & motika"

PRIJAVITE SE Pustinjački kamp za mladiće "Mistika & motika"

 

Iz Pustinjačkog samostana svetog oca Josipa u Donjoj Vrućici na poluotoku Pelješcu pozivaju na Pustinjački kamp za mladiće „Mistika & motika“ koji će se održavati ovog ljeta.

 

Evo poziva:

 

Privlači li te biti što više nasamo s Isusom, u šutnji, u blizini Presvetog Sakramenta, u prirodi? A u isto vrijeme uživati diskretno zajedništvo u molitvi, radu i dijeljenju iskustva s braćom koja traže isto i u tome si pomažu? Voliš li jednostavnost, oznojiti se radeći svojim rukama, prikazati neka odricanja da duhovno ojačaš? Vidiš li vrijednost biti neko vrijeme off-line da bi dublje otkrio sebe i poticaje Duha Svetoga koji te nastanjuje?

 

Kontemplativni život su pluća Crkve. Duboko udahni snagu i ljepotu kontemplacije. Dođi na pustinjački kamp za mladiće na Pelješac. Otkrij otvoreni izvor Božjeg Milosrđa u tišini karmelske pustinje.

 

Program kampa je jednostavno uzimanje udjela u svakodnevnici pustinjačkog ozračja života.

 

Potrebno je ponijeti srce otvoreno za Isusa, Novi zavjet kao dvosjekli mač Duha Svetoga i mišice spremne čvrsto ga držati, bilježnicu, olovku i budno uho za poticaje Duha Svetoga, podložak i vreću za spavanje i marljivost da se umoran može dobro zaspati, ručnike, stvari za osobnu higijenu i dobru savjest kao ogledalo za higijenu duše, radnu odjeću i obuću i spremnost za Evanđelje mira, zaštitne rukavice za rad i štit vjere,pokrivalo za glavu protiv sunca i šator, kacigu spasenja, sredstvo protiv komaraca i pojas čistoće.

 

Ako vam nešto od ovoga nedostaje nemojte se obeshrabriti. Zajedno ćemo se boriti da to nabavimo i namolimo.

 

Info i prijave: b. Dražen Marija, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

P. S. U pripremi je najava ovakvog kampa i za djevojke.

 

Plakat MiMw