Dubrovačka Biskupija

NAJAVA 20. 7. i 23.7. - Tribina i predstavljane knjige „Sa svim brodolomima povijesti / Teologija nakon Veritatis gaudium u kontekstu Mediterana“

NAJAVA 20. 7. i 23.7. - Tribina i predstavljane knjige „Sa svim brodolomima povijesti / Teologija nakon Veritatis gaudium u kontekstu Mediterana“

 

Ljetna škola teologije u Dubrovniku organizira dva događaja u dvorani sv. Ivana Pavla II. u bivšem samostanu sv. Klare u Dubrovniku koji su otvoreni za javnost.

 

Prvi događaj je tribina koja će se održati u utorak, 20. srpnja u 20 sati u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Dubrovniku. Tema tribine je „(A)politična vjera: kršćani u političkom prostoru“, a na tribini će govoriti: Tomáš Halík (Karlovo Sveučilište u Pragu); Teresa Forcades i Vila, liječnica, teologinja i benediktinska monahinja; Aristotle Papanikolaou (Sveučilište Fordham u New Yorku) i Ivan Šarčević (Franjevačka teologija u Sarajevu). Moderatorica tribine je Bruna Velčić Pistolesi.

 

Drugi događaj je predstavljanje knjige „Sa svim brodolomima povijesti / Teologija nakon Veritatis gaudium u kontekstu Mediterana“ (Con tutti i naufraghi della storia. La teologia dopo Veritatis Gaudium nel contesto del Meditarreneo), koju su priredili i uredili Secondo Bongiovanni i Sergio Tanzarella. Predstavljanje knjige koja je prevedena na hrvatski jezik održat će se u petak, 23. srpnja u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Dubrovniku u 20 sati.

 

Oba događaja bit će prenošena putem internetskih kanala i društvenih mreža Dubrovačke biskupije.

 

Ljetna skola teologije - plakat-dogadjanja-new page-0001w