Dubrovačka Biskupija

Interaktivna radionica sa starijima u Domus Christi uz 1. Svjetski dan djedova i baka i starijih osoba

Interaktivna radionica sa starijima u Domus Christi uz 1. Svjetski dan djedova i baka i starijih osoba

Povodom obilježavanja Prvog svjetskog dana djedova i baka i starijih osoba, koji je papa Franjo proglasio da će se od ove godine slaviti svake godine, četvrtu nedjelju u srpnju, Obiteljsko savjetovalište Dubrovačke biskupije organiziralo je interaktivnu radionicu u Domu za starije i nemoćne osobe Domus Christi u Dubrovniku. Na radionici je sudjelovalo 18 korisnika. Komunikativni, dobrog raspoloženja i s dobrom vjerom u život, podijelili su s djelatnicima Obiteljskog savjetovališta bogata iskustva, mudrost, vjeru i nadu u život.

 

Neke poruka starijih su: „Vi ste sada ono što smo mi bili nekada, a bit ćete ono što smo mi sada. Zato, čuvajte se i budite mudri za starost!”

 

Za kvalitetan suživot, potrebno je: „ Puno strpljenja, razumijevanja a ponajviše opraštanja”, „Dok smo god živi, nadamo se i vjerujemo da će biti dobro.”

 

„Nismo stari!”, poručili su. Puni duha, vjere i nade radosno prihvaćaju, kako kažu, svoje najbolje godine i izražavaju veliko zadovoljstvo životom te skrbi i brigom koje uživaju od svih djelatnika doma.

 

Djelatnike savjetovalište primile su ravnateljica i socijalne radnice doma te im pružili podršku i omogućile im doživjeti ovo posebno iskustvo.

 

Obiteljsko savjetovalište Dubrovačke biskupije

 

21 dan starijih-01

21 dan starijih-02

21 dan starijih-03