Dubrovačka Biskupija

U franjevačkom samostanu u Pridvorju policija proslavila svog zaštitnika

U franjevačkom samostanu u Pridvorju policija proslavila svog zaštitnika

 

Povodom Dana policije koji se slavi na blagdan svetog Mihaela arkanđela, u franjevačkom samostanu sv. Vlaha u Pridvorju policijski kapelan fra Ivo Borić 4. listopada upriličio je misu za blagoslov policijskih službenica i službenika. U kontroliranim uvjetima zbog pandemije virusom COVID-19, u prekrasnom klaustru franjevačkog samostana u Pridvorju na misi su tradicionalno sudjelovali djelatnici i policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.


U svojoj nadahnutoj propovjedi kapelan Kramar je prisutne naveo na razmišljanje jesmo li mi, ljudi, samo formalni kršćani, ili smo se razišli s Isusom koji nam uvijek daje slobodu izbora biti uz njega ili ne.


Današnji bi kršćani na svom putu trebali znati da doživotnog obraćenja nema jer put s Isusom je uvijek nova hrabrost, rizik slobode i povjerenja.

 

Misa za djelatnike policije na sam blagdan svetog Mihaela slavljena je u crkvi sv. Mihajla u Lapadu, a predslavio ju je predvoditelj feste sv. Mihajla velečasni vlč. Odilon-Gbènoukpo Singbo.

 

PU dubrovačko-neretvanska

21 Pridvorje PU 01

21 Pridvorje PU 02

21 Pridvorje PU 03

21 Pridvorje PU 04