Dubrovačka Biskupija

Djelatnici Obiteljskog savjetovališta na stručnom skupu u Vepricu

Djelatnici Obiteljskog savjetovališta na stručnom skupu u Vepricu

Voditeljica Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije Silvia Sokal Gojavić i djelatnica Marijana Vekarić sudjelovale su od 23. do 26. rujna u Svetištu Gospe Lurdske u Vepricu na 7. edukacijsko-formacijskom susretu djelatnika i suradnika bračnih i obiteljskih savjetovališta Crkve u Hrvatskoj.

 

Središnja tema susreta bila je „Autentična duhovnost – temeljni čimbenik osnaživanja obitelji“, a okupila je 40-ak djelatnika i suradnika iz 15-ak bračnih i obiteljskih savjetovališta iz Hrvatske, koji su sudjelovali u duhovnom i edukacijskom programu.

 

Predavači su bili: prof. dr. o. Mijo Nikić, psihijatar dr. Tomislav Franić, psihijatrica i predstojnica Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Marijana Braš, psihijatrica dr. Irena Primorac Bošnjak, liječnica dr. Marina Jurčić, psihijatrica i logoterapeutkinja  dr. Cvijeta Pahljina, te uime prvog župnog obiteljskog savjetovališta na Kmanu u Splitu don Mirko Barbarić.

 

Klinička psihologinja Sokal Gojavić i pedagoginja i psihoterapeutkinja Vekarić susretu su nazočile kao predstavnice Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije, koje djeluje u okviru Caritasa Dubrovačke biskupije. 

 

''Kvalitetan savjetodavni i psihoterapijski rad iziskuje sustavnu i kontinuiranu izobrazbu terapeuta. Edukacije prožete duhovnošću, poput ovog susreta u Vepricu, prava su blagodat. Veliko je zadovoljstvo učiti i crpiti snagu za rad uz duhovno nadahnuće,'' kazala je o ovom susretu psihoterepeutkinja Vekarić. 

 

Sedma godina ovakvog okupljanja dokazuje kako je povezivanje i dijeljenje iskustava svih stručnjaka biskupijskih savjetovališta na razini Hrvatske nužno potrebno jer se u opuštenoj atmosferi razmjenjuju iskustva te uspostavljaju poznanstva koja osnažuju za daljnji savjetodavni rad sa svim osobama koje zakucaju na vrata savjetovališta, zaključeno je, uz ostalo, na susretu.

 

T.B.

Foto: privatna arhiva

21 OS Vepric 01