Ispiši ovu stranicu

Blato: Misa za ubijene u Drugom svjetskom ratu

  • Ponedjeljak, 11. listopada 2021 09:08
Blato: Misa za ubijene u Drugom svjetskom ratu

U župi Svih svetih u Blatu na Korčuli u nedjelju, 10. listopada, na 28. nedjelju kroz godinu župna misa u župnoj crkvi služena je za 10-oricu ubijenih u Drugom svjetskim ratu kao i za sve ostale nevine žrtve koje su bačene u jamu ili im se ne zna mjesto ubojstva. Misu je predvodio župnik župe Svih svetih don Željko Kovačević.

 

Župnik Kovačević u propovijedi je govorio o susretu Isusa i mladića koji je Isusa pitao što mu je potrebno da zadobije život vječni te se spomenuo blaženika Carla Acutisa, mladića od 16 godina koji je na današnji dan prije godinu dana proglašen blaženim, a obljetnica njegove smrti je 12. listopada. Taj mladić rođen 1991. godine preminuo je od leukemije. U svom kratkom životnom vijeku bavio se informatikom i bio jako posvećen euharistiji. O tome, kao i o njegovim drugim razmišljanjima o vjeri i njezinim otajstvima, ostali su zapisi, objavljena je posmrtno i knjiga pod nazivom “Euharistija – moja autocesta za nebo”. Župnik je s vjernicima podijelio neka razmišljanja ovog mladog suvremenog blaženika.

 

U mjesecu listopadu, mjesecu krunice, naveo je blaženikov citat o njoj: “Krunica je najkraće stepenište po kojem uzlazimo na nebo”.  

 

Na misi je pjevao Mješoviti župni zbor uz orguljašku pratnju Ivana-Dominika Sardelića, a misna čitanja su čitali roditelj prošlogodišnjeg prvopričesnika i bratim bratovštine Svih Svetih.

 

Ova misa uživo je prenošena na društvenim mrežama župe.

 

Župa Svih svetih Blato

21 BL misa za ubijene 01

21 BL misa za ubijene 02

21 BL misa za ubijene 03

21 BL misa za ubijene 04

21 BL misa za ubijene 05

21 BL misa za ubijene 06