Dubrovačka Biskupija

Duhovna obnova za mlade na Dančama

Duhovna obnova za mlade na Dančama

Tijekom prošlog vikenda u subotu 10. i nedjelju 11. studenog održana je duhovna obnova za mlade na Dančama. Tema duhovne obnove bila je : „Znam kome sam povjerovao“.

Prva skupina mladih stigla je   već u subotu prijepodne te su, izradivši za tu prigodu posebne ključiće, simbolično otvorili „Vrata vjere“. Vrata vjere je naziv dokumenta pape Bendikta XVI. kojeg je napisao za Godinu vjere. Nakon što su im se popodne priključili ostali mladi iz Dubrovnika kroz molitvu, razmišljanje i igru otkrivali su „lijepi poklad vjere“, „raspirivali milosni dar koji je u njima“, prepoznavali zapreke na putu vjere, te izradili štit vjere. U nedjelju su se mladi pridružili dubrovačkim animatorima na nedjeljnoj misi u Učeničkom domu „Paola di Rosa“.

U subotu navečer bilo je posebno lijepo jer se mladima na duhovnoj obnovi pridružilo stotinjak mladih iz Frame iz Širokog Brijega. Oni su, naime, u sklopu jednodnevnog izleta u Dubrovnik, posjetili Danče, gdje su predvođeni svojim duhovnikom fra Vinom, slavili svetu misu. Nakon mise časna majka s. Ružica Barić kratko je pozdravila mlade i predstavila Zajednicu, rekavši nešto o njenoj povijesti. Mlade je zanimala i povijest jednog zvanja, pa su pitanjem potaknuli s. Ružicu da svjedoči o svome zvanju.

Posebna zanimljivost ove duhovne obnove bila je u tome što su mladi ovaj vikend apstinirali od upotrebe Facebooka, ali su za tu prigodu otvorili svoje Faithbook profile sa vrlo zanimljivim sadržajima.

s. Finka Zrinušić