• Stari Grad
  • Stari Grad

Izbornik

Ured za medije

voditeljica:  Angelina Tadić, prof. vjeronauka i mag. medior. publ.

 

mobitel:     091 32 33 922

e-mail:       Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

web:          www.dubrovacka-biskupija.hr  

 

 

Mrežna stranica Dubrovačke biskupije – katolički portal

Službena mrežna stranica Dubrovačke biskupije ujedno je i jedini katolički portal na području Dubrovačke biskupije jer prati događanja vezana ne samo uz pravnu osobu Dubrovačku biskupiju nego i događaje vezane uz druge pravne osobe Katoličke Crkve koje djeluju na ovom području.

Tako se uz pregled povijesti Dubrovačke nad/biskupije, na stranicama nalazi pregled povijesti župa Dubrovačke biskupije te redovničkih zajednica koje djeluju na njezinom području. Predstavljena su također  i biskupijska vijeća, uredi i ustanove.

Na stranici se može pročitati životopis aktualnog dubrovačkog biskupa, kronotaksa dubrovačkih nad/biskupa kao i životopis zaštitnika biskupije sv. Vlaha te tijek središnje biskupijske proslave Feste sv. Vlaha.  Zabilježen je i pohod sv. Ivana Pavla II., pape, Dubrovniku s cijelom propovijedi koju je papa tada izrekao.

U izvještavanju se prate aktivnosti dubrovačkog biskupa, biskupijskih vijeća, ureda i ustanova, ali se najavljuju i prate, koliko se to može i uz pomoć suradnika s terena, i važniji događaji iz župa, redovničkih zajednica, katoličkih pokreta, udruga kao i druga događanja vjerske tematike.

Na stranicama se mogu pronaći i aktualni crkveni dokumenti i različite obavijesti, a dubrovački biskup, sada apostolski upravitelj biskupije, mons. Mate Uzinić redovito objavljuje nedjeljne i blagdanske propovijedi u rubrici „Biskupov blog“.  

Stranica koja se redovito ažurira donosi i bogate fotogalerije s događanja, objavljuje video priloge, a u rubrici „Duhovnost“  donosi duhovne tekstove dubrovačkih svećenika i vjernika.